Skip to content

Er op uit

Wandelen en fietsen

In het gastenverblijf liggen diverse fiets- en wandelroutes voor u klaar. Maar ongetwijfeld zult u het internet er ook op nageplozen hebben.

Anderen ligt midden in het Nationaal Park De Drentsche Aa. Op de site is veel informatie te vinden over wat er allemaal te zien en te doen is.

Bijzonder is het BalloĆ«rveld met z’n schaapskudde, z’n prehistorische grafheuvels, Celtic fields (raatakkers) en karrensporen van verkeer uit de Middeleeuwen.

Ook over het Eexterveld met de kudde Schotse Hooglanders loopt een mooie wandelroute. Voor bosliefhebbers zijn de boswachterij Gieten of de Evertsbossen bij Anloo met z’n vennetjes en het Pinetum, vlakbij.

Het bekende Pieterpad (etappes 17 en 18) loopt vlak langs Anderen. De Wandelroute Het Andersche Diep loopt deels parallel met etappe 18, Rolde-Schoonloo.

Een aantal ANWB fietsroutes loopt langs Anderen, zoals de Drentsche Aa route en ook de verschillende fietsroute apps bieden specifieke routes aan, zoals Fietsknoop en Route.nl.

Eten

In het nabij gelegen dorp Eext is Rikus een aanrader. Maar andere omliggende dorpen tellen ook diverse eetgelegenheden, zoals Rolde.

Tips